Thursday, 10 January 2013

Expo Persatuan UiTM Kedah

Assalamualaikum.. Apa khabar semua? Hehe, Dira nak story pasal expo persatuan yang berjalan selama dua hari iaitu hari Selasa (8/1/2013) dan Rabu (9/1/2013) yang lepas... Okey, Dira admit.. Memang penat nak jaga booth, pastu pergi kelas... Tapi kan, benda ni memang seronok sangat-sangat... Expo ni berjalan dari pukul 8 pagi sampailah pukul 6 petang.. Bergilir-gilirlah jaga booth tu.. Dira jaga booth apa? Dira jaga booth Sekretariat Rukun Negara a.k.a SRN... Booth Sekretariat Mahasiswa Fakulti (SMF) pun ada jugak, tapi Dira tak dapat nak jaga.. Tapi at least bos SMF pun turun padang sekali menjaga booth... Hehehe...
Siapa bos SMF? Siapa lagi kalau bukan best friend Dira, Najib? Hehehe.. Tahniah sekali lagi, kawan.. Lepas ni, Dira kenalah formal dengan dia kan? Hehehe.. :P
Malam sebelum expo ni, Dira tolong edarkan flyers untuk SRN dari bilik ke bilik untuk asrama siswi, Masria & Mahsuri.. Penat tu memang penat, tapi Dira bolehlah exercise sikit... Hehe, bila lagi kan? XD
Hari pertama memang seronok.. Walaupun penat, tapi dapat nasi tomato... Sempat jugak Dira ambik.. Alhamdulillah, rezeki Allah bagi..
Hari kedua pulak, Dira join masa waktu sebelum tengah hari aje.. Kira waktu pagilah deh... Hehe.. Petang tu pulak, Dira tak dapat join sebab tiba-tiba demam.. Huhu... Sorry ya.. Dira memang macam ni.. Dulupun masa ada Hari Bersama Persatuan kat Dewan Perdana dulu, Dira demam jugak.. Sampai muntah-muntah sebab tak cukup tidur... So, jadi pening... Nasib baik tak pengsan dalam dewan tu...
Bila ingat-ingat balik kan, kelakar sangat tau... Kawan Dira sampai marah-marah sebab Dira tak nak makan malam tu... Yelah, dah tak ada tenaga, kenalah makan kan? Tapi Dira betul-betul tak ada selera masa tu...
Kali ni, nasib baik Dira tak 'buat hal' macam dulu... Antibodi Dira memang lemah, sebab Dira ni dehydrated... tapi tak adalah teruk sangat...
Dah banyak kali dah arwah ayah Dira pesan suruh minum banyak air, tapi Dira ni kan degil binti degul... XD
Bila dah mula nak aktif ni pun tak nak jaga kesihatan jugak... Kadang-kadang Dira pening kepala lepas berjalan tengah panas...
Eh, dah melalut pasal penyakit dehydrated ni apasal? Hehehe... Okeylah, nampak sangat Dira ni dah lapar burger chumi... Tunggu Diana call aje ni.. Hehehe... Bye-bye, semua.. Assalamualaikum...

4 comments:

  1. ceh sempat lagi hg tulis blog. Aq plak penat jemur kain yg seminggu tak basuh.. hahaa

    ReplyDelete

Coretan di blog ini adalah perahan idea Cik Dira