Monday, 20 January 2014

Assignment oh Assignment

Assalamualaikum.. My blog readers! Rindu semuanya.. Hahaha :DD
Dira sekarang ni bertambah sebok dengan encik-encik assignment yang tak henti-henti datang mengetuk pintu ketenangan diri ini.. Cewah! Ayat tak boleh blah.. Bukan apa, lama tak tulis blog, jadi try laa jadi sasterawan sikit..
Assignment yang on the way suku baru nak siap ialah assignment subjek entrepreneur.. org kata subjek ni tough.. tapi kita try tengok.. Nak tak nak kena belajar jugak sebab ianya termasuk dalam salah satu code dalam program AC110 ni.
Petang tadi, Dira dengan Diana pergi rumah member, nak tangkap gambar untuk assignment.. Pergh, macam-macam gaya ditonjolkan.. As usual laa, kenalah formal iaitu pakai blazer.. Bila pakai blazer rasa macam bos pulak.. Hehe... Padahal jadi manager aje pun.. Poyo ini semua!
Dalam pada buat assignment sempat laa jugak Dira melayan movie.. Haha, release tension kata orang..
Kalau tak nak kelam kabut dalam menyiapkan assignment, lebih baik buat awal-awal. Kalau ada homework subjek-subjek lain, siapkan yang homework dulu.. Sebab homework selalunya tak banyak...
Ataupun, kita tapis.. Yang mana urgent contohnya nak kena bincang or present pada esok hari, buatlah yang urgent dulu.. Yang lain-lain kalau kata nak diskas minggu depan, boleh tangguhkan sekejap tapi janganlah lama-lama.. Takut nanti terlupa pulak nak buat.. :P
Okey, berletiaq panjang lebaq laa pulakk! Terlebih sudah! Haha..

-First post in 2014.. hehe.. Happy New Year, buddies!-

No comments:

Post a Comment

Coretan di blog ini adalah perahan idea Cik Dira